Користь і шкода гарбуза: кому не можна споживати

Здоров'я 14:15 - 02 жовтня 2022

Насіння гарбуза має корисні властивості, так само як і сам плід

Кому не можна їсти гарбуз

Користь гарбуза. Фото: Unsplash/Автор- Olivia Spink

Експерти здорового харчування радять споживати гарбуз, адже необхідні організму речовини знаходяться в м'якоті, насінні і квітах. Концентрація каротинів в гарбузі в 5 разів вище, ніж в моркві, тому споживаючи, ви покращите зір. Також гарбуз містить вітаміни С, Е, К і майже всі вітаміни групи В.

Читайте також: Як розпізнати сигнали організму про надмірне вживання солодкого

Гарбуз підходить для людей, які худнуть, оскільки калорійність становить лише 22 ккал на 100 гр. Також він корисний  людям з підвищеним тиском, бо зміцнює стінки судин.

Корисні властивості гарбуза 

  • Гарбуз прискорює метаболізм і налагоджує травні процеси в організмі. Він виводить з організму токсини і шлаки.
  • Дієтологи радять включити в раціон плід людям з атеросклерозом, туберкульозом і подагрою.
  • Гарбуз зміцнює імунітет, покращує стан шкіри, має протинабряковий ефект.
  • Гарбуз має калій, магній, клітковину і каротиноїди. Вони нормалізують рівень холестерину.
  • Він добре впливає на шлунково-кишковий тракт, допомагає при гастритах, виразковій хворобі.
  • Насіння гарбуза є відмінним протигельмінтним засобом. Настоями лікують вугровий висип і лупу.
  • Також плід буде чудовим продуктом для вагітних, тому що знижує блювотний рефлекс.

Шкода гарбуза

 Не можна вживати людям, які мають :

  • захворювання шлунково-кишкового тракту;
  • запальні процеси в області печінки і нирок;
  • камені в жовчному міхурі і нирках;
  • цукровий діабет.

Медики не радять вживати літнім людям і маленьким дітям, бо  він важко перетравлюється. 

Дізнайтеся, для яких людей вживання червоного м’яса є небезпечним для здоров’я.  

Джерело: УНИАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин
RU UA
1