Барбарис: корисні властивості осінньої ягоди
Група вітамінів А, В, С, D, які є у складі осінньої ягоди, зміцнюють імунітет

Названо лікувальні властивості барбарису/Фото: Unsplash
Барбарис використовують не лише у народній медицині. Сучасні дослідження показують, що ця ягода здатна знищувати ракові клітини. У матеріалі розповідаємо про корисні властивості барбарису.
Барбарис: корисні властивості ягоди
Цю осінню ягоду називають в народі "лимоном" чи "кислянкою". У своєму складі барбарис містить ті хімічні елементи, які допомагають попереджувати різні хвороби.
Наприклад, барбарис виділяє барберин. Одне з досліджень показало, що ця речовина регулює метаболізм глюкози та ліпідів.
Вчені зазначають, що барберин здатний знищувати ракові клітини яєчників, боротися з раком грудей, а також змушує самознищуватися ракові клітини шлунка.
Окрім цього, речовина, що міститься в барбарисі, сприяє покращенню самопочуття у пацієнтів з діабетом 2 типу.
Група вітамінів А, В, С, D, які є у складі осінньої ягоди, підвищує захисні сили організму та допомагає впоратися з застудними захворюваннями. Тому барбарис заготовляють на зиму, аби підтримувати свій імунітет у холодну пору року.
Як заготувати барбарис на зиму
Потрібно заздалегідь обірвати ягоди, промити та просушити їх. Помістіть барбарис у розігріту до 50˚духовку. Коли ягоди почнуть тріскатися, можна збільшити температуру.
Якщо барбарис не прилипає до рук, його можна забирати з духовки. Ягоди краще зберігати у сухому місці та закритих баночках.
Раніше ми писали, кому не можна споживати гарбуз. Насіння гарбуза має корисні властивості, так само як і сам плід.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!