Чому на сніданок потрібно багато їсти та які продукти варто обирати: відповідь лікарів
Нове дослідження показало, що на сніданок потрібно більше їсти білків

Кардіолог розповів, чому на сніданок потрібно багато їсти/Фото: Рexels
Більшість лікарів та дієтологів запевняють, що на сніданок потрібно їсти найбільше. Нове дослідження показує, що вранці варто споживати велику кількість білка. Про користь ситних сніданків розповідаємо у матеріалі.
Чому вранці потрібно їсти багато білка: результати дослідження
В експерименті, який проводили в Іспанії, взяли участь понад 4 000 офісних працівників середнього віку обох статей. Дослідники спостерігали за піддослідними протягом шести років.
Результати показали, що люди, які не їли багато білка під час сніданку, розвинули в середньому вдвічі більше атеросклеротичних уражень, ніж ті, у кого був енергетичний сніданок.
Найбільша частка, 70%, їли низькоенергетичний сніданок, а 3% або пропускали його, або вживали менше 5% своєї добової норми калорій. Люди з цієї останньої категорії витрачали на сніданок менше п'яти хвилин, вживаючи лише каву або фруктовий сік.
Дослідники стверджують, що отримані результати свідчать про те, що пропуск сніданку також є показником нездорового способу життя.
У чому користь ситних сніданків
Висновки дослідження не здивували американського кардіолога Рагавендру Балігу. Він каже:
Результати цього дослідження і нещодавні результати дослідження PURE в Lancet заохочують мене продовжувати говорити те, що я роками говорив своїм пацієнтам: "Їжте, як кінь на сніданок, цуценя на обід і птах на вечерю"
За словами лікаря, пропуск сніданку у приблизно від 20% до 30% дорослих призводить до ожиріння та супутніх серцево-метаболічних розладів. Балігу пояснює:
Я заохочую пацієнтів уникати вуглеводів на ніч, оскільки вони є "живильною їжею", а вночі ми спимо, тому нам потрібно менше вуглеводів
Які продукти найкраще споживати вранці
Дієтолог американської клініки Мара Вебер пояснила, яка їжа допомагає налаштуватися на продуктивний день. Вона каже:
Чашка кави та пончик можуть забезпечити вас достатніми калоріями, але вони не дадуть потрібної енергії до обіду... Намагайтеся з'їсти приблизно 25% добової норми калорій на сніданок, щоб не померти з голоду
За словами дієтолога, такі продукти повинні містити багато білка, клітковини та деяких вуглеводів. Це може бути вівсянка, яйця, авокадо йогурт з гранолою або горіхи.
Раніше ми писали, чим мікрогрін корисний для організму. Мікрозелень стрімко набирає популярності як на Заході, так і в Україні. Розбираємось, чим підкріплена популярність цього продукту та наскільки він корисний.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!