RU UA
1

Що буде з організмом, якщо щодня їсти суп: користь і шкода

Здоров'я 08:44 - 25 жовтня 2022

Дієтолог розвіяла популярний міф про користь щоденного вживання супу

Що буде з організмом, якщо щодня їсти суп: користь і шкода

Чи корисно щодня їсти суп/Фото: Рixabay

Ще з дитинства батьки говорили дітям, що важливо часто їсти суп. Адже таким чином не буде проблем з травленням. Дієтолог Лідія Полянчук розвіяла ці міфи та розповіла, що буде з організмом, якщо щодня їсти рідку їжу. 

Користь щоденного вживання супу

  1. Суп можна приготувати з будь-яких інгредієнтів (картопля, буряк, м'ясо/риба, капуста, морква, квасоля, крупа), що значно полегшує приготування страви. Менше йде часу на приготування.
  2. Перші страви швидко насичують та відновлюють працездатність.
  3. Поповнюють кількість рідини в організмі.

Шкода щоденного вживання супу

На думку дієтолога, користь супів залежить від способу приготування. Однак недоліків щоденного вживання рідкої страви більше, аніж переваг. 

  1. Під час термічної обробки продукти втрачають свої корисні властивості.
  2. Жирні наваристі супи, крім високої калорійності, змушують нашу травну систему працювати в "посиленому режимі", що протипоказано при захворюванні ШКТ та не рекомендовано людям із захворюваннями серцево-судинної системи, при атеросклерозі.
  3. Не рекомендовано споживати суп температури вище аніж +45 (через опіки ротової порожнини та стравоходу).
  4. Не рекомендовано грибні та бобові супи людям, які мають порушення білкового обміну та подагру (через вміст пуринів).
  5. При набряках не рекомендовано їсти розсольники, супи з квашеною капустою, з великою кількістю солі та спецій.

Раніше ми писали про користь та шкоду гарбузового насіння для організму. В Україні великою популярністю користується насіння соняшника, але мало хто знає про в дечому кориснішу альтернативу цьому продукту – гарбузове насіння. 

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин