RU UA
1

Корисні та шкідливі властивості харчового желатину

Здоров'я 09:27 - 16 листопада 2022

Желатин виготовляють з кісток, хрящиків, шкіри, рогів та копит тварин

Желатин

Користь та шкода харчового желатину/Фото: Vecteezy

Харчовий желатин зустрічається в багатьох стравах, але більшість людей не знають про його корисні та шкідливі властивості. Ми вирішили це виправити.

Деталі

Желатин виготовляють з кісток, хрящиків, шкіри, рогів та копит тварин. Тому в ньому міститься велика кількість колагену.

Крім білка, желатин містить пролін, лізин, глутамінову кислоту, аспаргінову кислоту, аланін та гліцин. Останній має заспокійливу дію і є енерготоніком.

Корисні властивості харчового желатину

  • прискорює ріст кісток після ушкоджень;
  • зміцнює волосся, зуби та нігтьові пластини;
  • корисний при профілактиці інфаркту та зміцненні серцево-судинної системи;
  • зменшує зморшки на шкірі;
  • покращує роботу шлунково-кишкового тракту;
  • прискорює обмін речовин;
  • покращує живлення клітин мозку;
  • зміцнює м'язи.

Шкідливі властивості харчового желатину

Надмірне споживання желатину шкодить людям, які страждають через проблеми з тромбами. Також він збільшує появу солей, тому у тих, хто має проблеми з камінням у нирках, вживати його не варто.

Іноді харчовий желатин може спричиняти запори або геморой. Проте при помірному споживанні та за відсутності перерахованих вище проблем зі здоров'ям, желатин – корисний і необхідний продукт.

Раніше вчені виявили небезпечні властивості популярної вітамінної добавки. Велика кількість цієї добавки може не тільки збільшити ризик розвитку раку, але також спричинити метастазування в мозок.

Джерело: Meta.ua

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин