RU UA
1

Фрукт довгожителів: у чому користь фініків та кому їх не можна вживати

Здоров'я 13:05 - 26 листопада 2022

Фініки дуже корисні для здоров'я, проте деяким людям ці сухофрукти можуть завдати шкоди

Користь та шкода фініків/Фото: Unsplash

Користь та шкода фініків/Фото: Unsplash

Жителі східних країн регулярно вживають фініки, а в Україні цей фрукт можна купити в основному лише у вигляді сухофрукти. У сушених плодах зберігаються корисні речовини, а зберігаються вони набагато довше. Однак у деяких випадках фініки можуть зашкодити організму.

Деталі

Фініки славляться високим вмістом корисних мікроелементів: містять вітаміни групи В, РР, а також залізо, калій, кальцій, магній, фосфор. Склад фруктів зумовлює їх корисні властивості. Цей продукт позитивно впливає на здоров'я:

  • знімає печію;
  • покращує роботу нервової системи;
  • нормалізує роботу кишківника;
  • зміцнює кістки;
  • покращує стан шкіри, нігтів та волосся;
  • швидко вгамовує голод.

Також фініки дуже корисні для жінок – їх рекомендується вживати при вагітності та годуванні груддю. Фініки зміцнюють нервову систему жінок, полегшують симптоми післяпологової хвороби. Фрукт також корисний чоловічої потенції.

Як правильно вибрати фініки

Як і будь-який сухофрукт, фініки мають свої особливості, які треба враховувати під час вибору. По-перше, плід не повинен блищати. Блискучі фініки, швидше за все, вимочені у кращому випадку в глюкозному сиропі. Це роблять для обробки та більш тривалого зберігання. Такі розчини погано впливають на організм людини, особливо на шлунково-кишковий тракт.

Користь та шкода фініків/Фото: Unsplash

Занадто сухий фінік містить велику концентрацію цукру. Ідеально, коли фрукт висушений на дереві природним шляхом або на аркуші паперу без прискорення хімічними способами. Після покупки плодів потрібно обов'язково промити їх водою, щоб вони не були запорошеними і надмірно липкими.

Кому не можна їсти фініки

Сушені фініки мають високу калорійність, тому їх не можна їсти у великій кількості при надмірній вазі. Також фініки не рекомендують вживати людям із загостренням симптому подразненого кишківника. Вони можуть викликати здуття, бурління та дискомфорт у животі. Зазначається, що існує індивідуальна непереносимість цього продукту чи алергія — на це завжди варто звертати увагу.

Завдяки своїм корисним властивостям часник міцно оселився на кухні. Раніше ми розповідали, як правильно вживати часник, щоб не зашкодити здоров'ю.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин