RU UA
1

Чому потрібно їсти чорнослив узимку: 5 корисних властивостей

Здоров'я 14:48 - 26 листопада 2022

До складу чорносливу входять кальцій, фосфор, магній, йод, цинк, мідь, рослинна клітковина та органічні кислоти

Чорнослив

Чому потрібно їсти чорнослив узимку/Фото: Pixabay

Чорнослив є одним з найкорисніших ласощів взимку. Ми розповімо, чому потрібно їсти цей сухофрукт з настанням морозів.

5 корисних властивостей чорносливу

Вітаміни

До складу чорносливу входять кальцій, фосфор, магній, йод, цинк, мідь, рослинна клітковина та органічні кислоти. Також він багатий на калій.

У сухофрукті є вітаміни В, Е, РР та провітамін А. Вони допоможуть зміцнити імунітет узимку

Для енергії

Взимку організму потрібно набагато більше енергії. До складу чорносливу входять глюкоза, сахароза та фруктоза, які відповідають за енергію організму.

Від депресії

Також узимку підвищується рівень тривожності. Для того, щоб знизити його, необхідні вітаміни групи B, які містяться в чорносливі.

Для імунітету

До складу чорносливу входить велика кількість вільних радикалів, які борються з бактеріями. Крім цього він багатий на вітамін С, який є потужним антисептиком.

Для краси

Чорнослив містить велику кількість антиоксидантів, які допомагають сповільнити старіння. Цей сухофрукт корисний у запобіганні появі зморшок, пігментних плям, висипів та подразнень.

Раніше вчені розповіли, від яких хвороб можуть урятувати чай та вино. Вчені провели дослідження та відкрили унікальні властивості вина та чаю.

Джерело: Единственная

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин