RU UA
1

Незамінна взимку: корисні властивості печінки тріски

Здоров'я 19:03 - 09 грудня 2022

Продукт багатий на вітаміни та незамінні кислоти

Незамінна взимку: корисні властивості печінки тріски

Навіщо їсти печінку тріски. Фото: Pixabay

Печінка тріски - відомий та дуже смачний делікатес, який при цьому має безліч корисних властивостей. Вона є джерелом великої кількості вітамінів та мікроелементів, які особливо необхідні людині в холодний період. Одні з найкорисніших нутрієнтів, що входять до складу печінки тріски - ненасичені жирні кислоти, лізин і триптофан. Також вона багата на фтор, йод, кальцій, молібден, магній, фосфор та вітаміни А, В2, D і С.

Протизапальна дія

Завдяки великому вмісту жирів та вітамінів печінка тріски може знімати запалення: нутрієнти в її складі нейтралізують вільні радикали. Це гарна профілактика захворювань.

Для кісток та суглобів 

Печінка тріски - один з продуктів з найбільшим вмістом вітаміну D, який дуже корисний для кісток та суглобів. Якщо регулярно вживати її, зменшиться біль та полегшаться симптоми ревматизму. 

Серце й судини

Вітамін РР забезпечує здоров'я серцево-судинної системи, а поліненасичені жирні кислоти знижують рівень холестерину та нормалізують артеріальний тиск. Завдяки цьому знижується ризик виникнення атеросклерозу. 

Чоловіче та жіноче здоров'я

Якщо жінка прагне завагітніти, їй корисно буде вживати печінку тріски, що багата на фолієву кислоту. Також у продукті наявні речовини, які сприяють розвитку головного мозку плоду. Однак ретинол, що також міститься в печінці, може бути шкідливим, тож треба знати міру. 

Чоловікам печінка тріски покращує потенцію та збільшує рухливість сперматозоїдів.

Нервова система

Крім судин, жирні кислоти позитивно впливають і на мембрани мозку. Завдяки цьому знижується ризик виникнення депресії.

Нещодавно ми розповідали про продукти, які викликають втому. 

Джерело: УНІАН

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин