Найкращі продукти для боротьби із симптомами Covid-19
Якщо ви страждаєте від Covid-19, то ці шість простих продуктів допоможуть вам побороти деякі симптоми хвороби

6 продуктів, які найкраще допомагають боротися із симптомами коронавірусу/Фото: Usman Yousaf/Unsplash
Хоч Covid-19 в останні місяці нібито відступив, але він не зник повністю й точно скоро цього не станеться. Навпаки, нова хвиля захворюваності коронавірусом починає зростати в усьому світі, особливо в Китаї. Україна теж відчуває на собі збільшення захворюваності на початку 2023 року, коли МОЗ заявляє про різке зростання кількості госпіталізацій.
Деталі
Оскільки остаточно позбутися коронавірусу найближчим часом не вийде й ніхто повністю не застрахований від зараження цим вірусом, важливо знати, як можна полегшити симптоми й перенести захворювання комфортніше. У цьому можуть допомогти звичайні продукти, які є на полицях кожного супермаркету.
Основними симптомами найпоширенішого штаму коронавірусу "Омікрон" є нежить, біль у горлі, кашель, лихоманка, головний біль, біль у м’язах і втома. Хоча симптоми цього штаму зазвичай менш серйозні, ніж попередніх штамів Covid-19, їх все одно не можна назвати приємними.
Якщо у вас є симптоми коронавірусу, ви, ймовірно, будете шукати способи якнайшвидше відвідати місцеву аптеку. Однак ваша кухня та продуктовий магазин можуть запропонувати додаткові рішення, які можуть підтримати вашу імунну систему, яка бореться з вірусом. Є певна їжа, яка може допомогти полегшити симптоми Covid-19, але у будь-якому випадку обов'язкову консультуйтеся з лікарем.
Авокадо

Коронавірус посилює запалення в організмі, що може призвести до ряду симптомів від болю в тілі до відмови органів. Дослідники виявили, що антиоксидант глутатіон, основний антиоксидант, який відповідає за боротьбу з окислювальним стресом в організмі, є дефіцитним у людей різного віку з інфекцією Covid-19.
Авокадо багате глутатіоном, і його легко додавати до їжі як начинку або змішувати в смузі. Запалення може бути причиною таких симптомів, як біль у м’язах, лихоманка, втома та біль у горлі.
Крім низького рівня глутатіону, у людей з коронавірусною інфекцією зазвичай спостерігається низький рівень калію, а симптоми можуть включати запор, втому, м’язову слабкість або спазми та серцебиття. Авокадо також має високий вміст калію: лише в одному фрукті міститься 21% вашої добової норми.
Йогурт
Йогурт, кефір та інші пробіотичні продукти можуть допомогти відновити здорові бактерії у вашому кишечнику, допомагаючи вам почуватись краще та зменшуючи ймовірність подальших інфекцій і захворювань під час одужання від коронавірусу або після нього.
Експерти зазначають, що Covid-19 суттєво змінює мікробіом кишечника. Тому під час і після коронавірусу якісний пробіотик є важливим. Хоча ви можете приймати пробіотичні добавки, вживання продуктів, які є природними джерелами пробіотиків, також може допомогти поповнити ваш кишечник корисними бактеріями.
Перець халапеньйо

Якщо у вас постійний кашель, може допомогти вживання гострого перцю, як-от халапеньйо, який багатий капсаїцином. Невелике дослідження в Respiratory Medicine в січні 2015 року показало, що хронічний кашель зменшився у людей, які приймали порошок капсаїцину щодня протягом чотирьох тижнів. Але якщо у вас також є нежить, майте на увазі, що гостра їжа може погіршити цей симптом, оскільки вона розріджує слиз.
Кавун
Якщо вам важко вживати достатню кількість рідини, спробуйте їсти продукти з високим вмістом води та інших важливих поживних речовин. Кавун на 90% складається з води та є хорошим джерелом вітаміну А та вітаміну С. Крім того, він містить 11 грамів вуглеводів, які допомагають почуватися бадьоро. Зволоження допоможе розрідити слизову, полегшить біль у м’язах і зменшить головний біль.
Курячий бульйон

Курячий суп-локшина є класичною їжею в дні хвороби й цьому є наукове пояснення. У 2000 році дослідники з Медичного центру Університету Небраски випробували курячий суп і виявили у нього легкий протизапальний ефект, який фактично допоміг пригнічувати нейтрофіли, які є відомою причиною утворення слизу при респіраторних інфекціях, таких як коронавірус.
Тунець
Тунець може стати ключовим фактором для покращення самопочуття та боротьби з симптомами Covid-19. Тунець, особливо білий тунець, має високий вміст омега-3 жирних кислот і вітаміну С, які можуть допомогти зменшити запалення в організмі.
У статті 2022 року в Міжнародному журналі загальної медицини повідомляється, що у важких випадках Covid-19 добавки з омега-3 жирними кислотами можуть бути корисними для зменшення тривалості симптомів, швидше за все, пов’язаних із їх ефектом зменшення запалення. Крім того, дослідження Life Sciences у жовтні 2022 року показало, що люди, які отримували вітамін D, мали нижчий рівень маркерів запалення в крові, що також призвело до коротшого перебування у відділенні інтенсивної терапії.
Консервованого тунця легко дістати та приготувати. Змішайте банку тунця з авокадо та насолоджуйтесь цим на лаваші з цільної пшениці для легкого та багатого поживними речовинами обіду.
Раніше ми повідомляли, що у Китаї новий спалах коронавірусу. Внаслідок цього крематорії не встигають спалювати тіла.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!