Фастфуд викликає небезпечне захворювання – дослідження
Споживання так званої "швидкої їжі" пов'язане з ризиком розвитку смертельного захворювання

Вчені назвали небезпечні наслідки вживання фастфуду/Фото: pexels
Фастфуд може стати причиною розвитку небезпечної хвороби. Про це свідчать результати нового дослідження американських вчених.
У чому небезпека фастфуду
Споживання так званої "швидкої їжі" пов'язане з ризиком розвитку неалкогольної жирової хвороби печінки. Цей потенційно небезпечний стан може викликати цироз.
Науковці закликають з обережністю споживати фастфуд, оскільки він може стати причиною не тільки діабету та серцево-судинних захворювань, а й неалкогольної жирової хвороби печінки (НЖХП), від якої страждає понад 30% населення США. Цей стан може призвести до цирозу та утворення рубців на органі, що підвищує ризик розвитку раку або відмови печінки.
Як проводилося дослідження
Науковці з Університету Південної Каліфорнії проаналізували результати Національного обстеження здоров'я та харчування за 2017-2018 роки. У ньому взяли участь приблизно чотири тисячі дорослих мешканців США.
В ході експерименту з'ясувалося, що у людей з ожирінням або діабетом, які щодня споживають 20 і більше відсотків калорій з фастфуду, рівень жирової тканини в печінці значно вищий в порівнянні з тими, хто їсть менше таку їжу або ж взагалі не вживає.
Загалом в учасників навіть без супутніх захворювань спостерігається помірне накопичення жиру в печінці, коли п'яту частину їхнього раціону становить "швидка їжа". Тож невелика кількість фастфуду з високим вмістом вуглеводів та жирів може завдати серйозної шкоди печінці.
Раніше ми писали, кому не можна пити багато кави. Якщо показники тиску 160/100, то слід відмовитися від популярного напою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!