RU UA
1

Ви про це не здогадувалися: дієтологи поділилися способом оздоровлення раціону

Здоров'я 07:32 - 16 січня 2023

Універсальний метод зробить вашу їжу більш корисною

Ви про це не здогадувалися: дієтологи поділилися спосом оздоровлення раціону

Як зробити їжу здоровішою / Фото: Pixabay

Корисне харчування стало трендовим та популярним в усьому світі: мільйони людей почали піклуватися про своє здоров'я, контролюючи те, що вони вживають протягом дня. З'являються продукту без цукру та надмірної кількості солі, створені з повністю натуральної сировини, яка не має у складі барвників та консервантів. Однак на початку свого шляху буває дуже складно відмовитися від улюблених шкідливих, але таких смачних продуктів. Через це навіть дуже стійкі люди можуть швидко зірватися і звести нанівець усі зусилля. Дієтологи розповіли, як можна легко та непомітно зробити свої страви кориснішими та здоровішими.

Як покращити якість їжі?

Треба ділити тарілку на частини. Половину повинні обов'язково займати овочі та зелень. Дозволяйте собі солодощі та улюблений фастфуд, просто слідкуйте за мірою. 

Поділ страви - найпростіший спосіб зробити її більш здоровою. Наприклад, я люблю готувати так, щоб половину тарілки займали фрукти і овочі, в той час як іншу половину - білки і вуглеводи.

Завдяки цьому нутрієнтна цінність страви збільшиться, а ваш організм отримає корисні мікроелементи. Серед них клітковина та вітаміни. А щоб однакова їжа вам не наблидла, зробіть для себе різноманітне меню. Готуйте омлет з грибами, шпинатом чи перцем, а не сиром, а самі овочі намагайтеся шукати різних кольорів. Наприклад, червоні овочі багаті антиоксидантами, які знімають запалення та покращують здоров'я ШКТ. Зелені продукти - джерело калію та вітаміну К, а жовті - вітаміну А і С, які корисні для очей та імунної системи. 

Нещодавно ми розповідали, чому шкідливо пити каву натще.

Джерело: UA Novosti

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин