Експерти розповіли, чи справді червоне вино у невеликих кількостях корисне для організму
Напій може знижувати рівень ліпопротеїнів низької щільності, резистентність до інсуліну та окислювальний стрес

Чи допомагає червоне вино покращити здоров'я/Фото: Pexels
Твердження, що червоне вино корисне, виникло через невисокі показники серцево-судинних захворювань у Франції. Цей напій є у стандартному раціоні майже кожного громадянина країни.
Експерти пояснили, що у червоному вині міститься велика кількість антиоксидантів поліфенолів. Найкращим з них вважається ресвератрол. Цю речовину досліджують ще з 1990 року. В основному ресвератрол показує перспективні результати. Дослідження, які проводилися раніше, продемонстрували ефективність напою проти деяких видів онкології та нейродегенеративних захворювань.
У 2019 році вчені дійшли висновку, що невелика кількість червоного вина може знижувати рівень ліпопротеїнів низької щільності, резистентність до інсуліну та окислювальний стрес. До того ж дослідження показували, що напій допомагає уникнути серцево-судинних захворювань у деяких випадках.
Науковці вважають, що ресвератрол продовжує життя. Дослідження дрозофілу та дрібних хребетних показують, що це правда. Риби, які живуть до 9 тижнів, можуть продовжити своє життя до 13, вживаючи речовину. Підтверджень того, що це працює на організму людей, поки що немає. Варто зазначити, що серед довгожителей світу є багато людей, які вживають червоне вино у невеликих кількостях.
Слід пам'ятати, що вживання спиртних напоїв призводить до різних захворювань. Безпечної дози алкоголю немає.
Раніше ми повідомляли, що учені розповіли, що робить з організмом кава на голодний шлунок. Виявляється, улюблений ранковий напій може таїти в собі приховані загрози.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!