Мариновані овочі провокують розвиток смертельної хвороби
Вчені провели метааналіз 34 досліджень та вивчили бази даних

Як мариновані овочі пов'язані з розвитком раку/Фото: Pinterest
Науковці провели дослідження, у якому вивчили, як певні харчові фактори пов'язані з розвитком раку стравоходу. Вони дійшли висновку, що вживання маринованих овочів збільшує ризик захворювання приблизно вдвічі.
Деталі
Вчені провели метааналіз 34 досліджень, які раніше опублікували англійською та китайською мовою. Також вони вивчили бази даних PubMed, ISI-Web of Science, J-EAST, IndMed, Vip Chinese Periodica та China National Knowledge.
Більш ніж половина аналізів продемонструвала "статистично значущий" вплив маринованих овочів на розвиток раку стравоходу.
Ми виявили приблизно вдвічі збільшений ризик розвитку раку стравоходу пов'язані з використанням маринованих овочів у загальному аналізі та в більшості підгрупових аналізів, — розповіли науковці.
Вони наголосили, що необхідно й надалі аналізувати цю тему.
Зазначимо, що раніше Всесвітній фонд дослідження раку також досліджував зв'язок маринованих овочей та онкологію. Вони розповіли, що така їжа підвищує розвиток хвороби.
Раніше ми повідомляли, що експерти розповіли, чи справді червоне вино у невеликих кількостях корисне для організму. Напій може знижувати рівень ліпопротеїнів низької щільності, резистентність до інсуліну та окислювальний стрес.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!