Компульсивне переїдання: чому взимку у людей збільшується кількість спожитої їжі
Холодна погода нагадує психіці людині про тваринні інстинкти

Чому люди хочуть їсти взимку більше, ніж зазвичай/Фото: Pexels
Протягом зими у людей спостерігаєтьсязбільшена кількість спожитої їжі. Лікарка-дієтологиня Катерина Толстікова розповіла, чому це відбувається та як покращити раціон у холодну пору року.
Деталі
Стресові ситуації та низька температура повітря змушують людей змінювати свої звички.
Так, холодна пора року, а особливо, якщо вона сповнена переживаннями, зближує нас із холодильником. Але, якщо трохи уважніше слухати своє тіло і дотримуватися правильного раціону, можна зменшити частку проблем, — зазначила Толстікова.
За словами лікарки-дієтологині, деякі науковці вважають, що холодна погода нагадує психіці людині про тваринні інстинкти. Внаслідок цього спостерігається компульсивне переїдання, щоб "вижити в сурових умовах".
Катерина Толстікова розповіла, як можна покращити свій раціон протягом зими:
- Потрібно збільшити обсяг протеїну. Білок допомагає людям почуватися ситими довше.
- У холодну пору року може виникнути дефіцит рідини в організмі. Слухайте своє тіло уважно та намагайтеся не сплутати почуття голоду з браком звичайної води.
- Додайте у свій раціон більше продуктів, які містять амінокислоту триптофан. Вона стимулює вироблення серотоніну. Найбільше амінокислоти є у рибі, індичці, курці, яйцях, горіхах, зернових та у сирі.
Раніше ми писали, що вчені знайшли ще одну небезпеку фаст-фуду. Фахівці не рекомендують регулярно харчуватися за допомогою цієї їжі
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!