5 причин чому потрібно їсти більше моркви
Цей недорогий, але дуже корисний продукт знайдеться майже у кожного в холодильнику
5 причин чому ви повинні їсти більше моркви/Фото: mali maeder/Pexels
Морква - це один з найпоживніших продуктів, який є у більшості українців в холодильнику. Втім, дуже маленька кількість людей знає про користь цього не дорого коренеплоду для здоров'я організму. Ми розкажемо чим корисна морква і чому її варто споживати більше.
Сприяє здоров'ю очей
Коренеплоди містять безліч вітамінів і мінералів, які відіграють важливу роль в оптимальному функціонуванні багатьох наших органів. Морква багата бета-каротином (сполука, яка надає характерний, яскраво-помаранчевий відтінок), у нашому організмі він перетворюється на потрібний вітамін А. Цей вітамін відіграє важливу роль в підтримці здоров’я очей.
Допомагає шкірі залишатися здоровою
Вітамін А також необхідний для захисту здорової шкіри. Нещодавнє дослідження виявило, що люди, які споживали більше вітаміну А та каротиноїдів, мали менший ризик розвитку раку шкіри.
Має позитивний вплив на роботу кишечника
Морква багата на клітковину, яка допомагає нам довше відчувати насичення. Розчинна клітковина може уповільнити швидкість спорожнення шлунка, що посилює відчуття ситості після їжі. Нерозчинна клітковина допомагає нам запобігти запорам. У сукупності морква є потужним інструментом для підтримки здоров’я травної системи.
Дбає про здоров'я серця
Окрім здоров’я очей, морква також багата на калій, який важливий для здоров’я серцево-судинної системи. Морква багата фітонутрієнтами, що борються з хворобами, з антиоксидантними властивостями, такими як каротиноїди та поліфеноли. У поєднанні з вмістом клітковини, яка є корисною для профілактики серцево-судинних захворювань, морква має потенціал для захисту від хвороб серця та факторів ризику, таких як високий рівень холестерину.
Не містить глюкози
Морква має мінімальний вплив на рівень цукру в крові, а тому є хорошим продуктом для діабетиків. До того ж стабільний рівень цукру в крові допомагає стабілізувати вагу, рівень енергії та настрій.
Хоча морква безпечна для вживання всім, майте на увазі, що зловживати цим продуктом не можна. Надмірне споживання бета-каротину в моркві може перетворити шкіру на оранжево-жовтий колір (стан, який називається «каротинемія») Однак це не небезпечно для вашого здоров’я, шкіра повернеться до свого нормального кольору, коли ви зменшите кількість бета-каротину, який споживаєте.
Також важливою умовою для схуднення є правильне харчування. Дієтолог розповіла, які продукти постійно потрібно мати в холодильнику щоб сформувати здорові звички харчування і почати худнути.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!