Дієтологи розповіли, чи корисно їсти консервовані огірки
Чи можна споживати цей продукт із магазинів, читайте також у статті

Користь консервованих огірків для організму людину. Фото: Publish Україна
Час від часу виникає питання, що краще споживати: свіжі чи мариновані продукти? Дієтологи розповіли про користь солоних огірків та пояснила, чому не варто купувати їх у магазині.
Маринований огірок містить незначну кількість вітамінів і мінералів, за винятком вітаміну К. Він забезпечує близько 7% добової потреби в цій поживній речовині та допомагає підтримувати здоров'я кісток та правильне згортання крові. Дієтологи запевняють, продукт допомагає підтримувати імунітет.
Варто тільки пам'ятати, що у солоних огірках багато натрію або солі.
Якщо на етикетці зазначено, що порція солінь містить 270 мг натрію, і ви їсте її разом з маринадом, ваше споживання натрію підскочить до 540 мг, що становить приблизно чверть денної норми, що рекомендується
Вчені провели дослідження у 2022 році, результати якого опублікували у Frontiers in Immunolog. У процесі соління природні бактерії ростуть протягом декількох тижнів і виробляють молочну кислоту. Пробіотик може покращувати імунну функцію й травленню, допомагати швидше засвоювати поживні речовини.
Експерти зауважують, що такими властивостями не наділені огірки в банках на полицях супермаркетів, адже містять безліч консервантів і барвників.
Рекомендуємо дізнатися, кому не можна вживати калину. Її звикли додавати в чай, з її допомогою лікуватися, робити з неї джем та просто насолоджуватися. Однак фахівці стверджують, що не для всіх.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!