RU UA
1

Чому випічку потрібно їсти в обмеженій кількості

Здоров'я 07:54 - 30 січня 2023

Вироби, які не будуть шкідливими, можна приготувати вдома

Чому випічку потрібно їсти в обмеженій кількості

Як випічка може нашкодити організму людини/Фото: Pexels

Випічка — хлібобулочні та кондитерські вироби, що виготовляються методом випікання. Таку їжу потрібно їсти в обмеженій кількості, адже вона може нашкодити організму людини.

Деталі

У випічці міститься велика кількість калорій та мало поживних речовин. Її відносять до рафінованих вуглеводів, в яких немає ніякої користі. До того ж вони мають високий глікемічний індекс. Неконтрольоване вживання випічки може бути небезпечним для людей з діабетом.

Зазвичай у хлібобулочних та кондитерських виробах є цукор. Його надмірна кількість призводить до карієсу, ожиріння, серцево-судинних захворювань, діабету та деяких видів раку. У випічці може бути багато насичених жирів. 

Магазинні вироби часто містять у своєму складі трансжири. Це олії, до яких додають водень. Вони підвищують ризик серцево-судинних захворювань на 21%. 

Як зменшити шкоду від випічки

  • Краще не додавати в свій щоденний раціон булочки та торти. Їх слід залишити для особливих випадків;
  • стежте за складом виробів. Обирайте в магазину ті, які мають маленьку кількість цукру та не містять трансжири;
  • спробуйте спекти випічку вдома, щоб не купувати її. Обирайте здорові інгредієнти, які не нашкодять організму.

Як приготувати корисну домашню випічку

  • Замініть пшеничне борошно на цільнозернове. У ньому міститься більша кількість клітковини;
  • використовуйте інші жири замість масла. Обирайте рослинну олію, яка безпечна для серця;
  • зменште кількість цукру. Надавайте солодкий смак свіжими та сухими фруктами;
  • стежте за вмістом солі у несолодких виробах.

Раніше ми писали, що експерти розповіли, кому не можна вживати калину. Ця корисна ягода підходить не всім.

Джерело: NHS

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин