RU UA
1

Чотири види олії підвищують ризик виникнення тромбів

Здоров'я 17:56 - 30 січня 2023

При смаженні ці олії стають ще небезпечнішими

Деякі рослинні олії викликають запалення та підвищують ризик утворення тромбів/Фото: Рixabay

Деякі рослинні олії викликають запалення та підвищують ризик утворення тромбів/Фото: Рixabay

Медики розповіли про шкоду олії з високим вмістом омега-6. Вживання деякого виду олії провокує утворення тромбів.

Деталі

Згортання крові має життєво важливе значення, оскільки воно запобігає надмірній кровотечі. Однак розчинні природним чином згустки крові можуть призвести до серйозних захворювань. Наприклад, тромби, які блокують надходження крові в мозок, можуть викликати інсульти, а тромби у легенях призводять до легеневої емболії.

Існує низка факторів, які можуть збільшити ризик утворення такого тромбу. Одним з них є харчування – жирні та солоні продукти можуть викликати згортання крові.

Експерти розповіли, що тип олії, на якій ви готуєте, також може призвести до виникнення тромбів. Продукти, обсмажені на олії, можуть з часом запустити процес атеросклерозу (затвердіння та закупорювання артерій), що призводить до утворення тромбів.

До олій, що містять омега-6, відносяться:

  • Канола
  • Соя
  • Соняшник
  • Кукурудза

Вживання цих олій можуть підвищувати рівень "поганого" холестерину, вони призводять до пошкодження стінок артерій та закупорювання артерій. Нагрів цих олій може змінити їхню хімічну структуру, після чого вони стають надзапальними. Запалення є одним із ключових факторів атеросклерозу.

В організмі людини можуть виникати запальні процеси через шкідливі продукти. Раніше ми розповідали, яку їжу потрібно зменшити в раціоні.

Джерело: Express

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин