RU UA
1

Додавання до кави молока може зробити його корисним для здоров'я

Здоров'я 17:40 - 31 січня 2023

Вчені знайшли нову користь популярного напою

Додавання до кави молока може зробити його корисним для здоров'я

Вчені встановили, що додавання до кави молока може подвоїти протизапальні властивості напою/Фото: Fahmi Fakhrudin/Unsplash

Кава - популярний напій, які допомагає нам збадьоритися та піднімає настрій. Багато лікарів та вчених досліджують цей напій і знаходять його нові корисні та шкідливі властивості. Дослідники з Данії виявили, що додаючи до кави молоко, можна зробити її більш корисною, адже антиоксиданти, які містяться каві зв’язуються з білками молока і можуть створити протизапальну дію напою. 

Деталі

Поліфеноли є антиоксидантними сполуками, які допомагають захистити клітини від пошкодження. Вони містяться у фруктах, овочах і напоях, включаючи каву, чай, вино і пиво.

Однак організм важко засвоює поліфеноли, на допомогу йому приходять білки.

Досліджень цього ефекту багато, але нещодавно данські вчені вирішили перевірити, чи білки в молоці допоможуть посилити кавові поліфеноли. Для цього вчені викликали штучне запалення в імунних клітинах. Потім обробили одну групу клітин поліфенолами з амінокислотою, а іншу групу — лише поліфенолами. Команда виявила, що імунні клітини, оброблені комбінацією з першої групи, були вдвічі ефективнішими у боротьбі із запаленням.

Така ж реакція відбувається якщо поєднувати каву з молоком. Завдяки цим результатам автори дослідження припускають, що вживання кави з молоком може мати кращий протизапальний ефект, ніж вживання кави без молока.

Автори дослідження зазначають, що планують подальше вивчення цього ефекту. Позитивних властивостей кави відомо багато, і дослідження у цій галузі продовжуються.

Днями ми розказували, що помірне вживання кави може запобігти розвитку смертельних захворювань. 

Джерело: Healthnews

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин