У чому користь та шкода соняшникового насіння: поради від Аніти Луценко
Таке насіння є досить калорійним

Користь та шкода соняшникового насіння/Фото: pexels
Соняшникове насіння містить багато вітамінів, але, за словами експертки зі здорового харчування і тренерки Аніти Луценко, є певні нюанси, на які варто звернути увагу. Розповідаємо, чим корисний цей продукт та яку шкоду він може завдати організму.
У чому користь та шкода соняшникового насіння
За словами Аніти Луценко, насіння соняшника багате на клітковину, фосфор, калій, селен, цинк, магній, вітаміни групи В, Е, D. Однак існує одне "але".
Таке насіння є досить калорійним. Лише у 100 г цього продукту міститься 600 ккал. А 52 г жиру становить майже добову норму для жінки 60 кг.
У своєму Іnstagram тренерка пише:
Тому, скоріш за все, через тиждень чи два після початку традиції лускати насіння ви почнете задаватись питанням "чого це я, як пташечка, лускаю насіння, а вага іде стрімко вгору"... Окрім того, на передньому зубі у любителів насіння з'являється ямка, що "палить" вас перед колегами, знайомими і друзями
Яка добова норма соняшникового насіння
Тренерка рекомендує не захоплюватися цим продуктом. Натомість можна додавати ложку очищеного насіння соняшника, льону, гарбузового насіння, кунжуту, чіа до салату, каші, овочевих страв тощо.
Раніше ми писали, яке м'ясо потрібно їсти, щоб скинути зайві кілограми. Фітнес-тренер поділився корисними порадами, які дозволять насолоджуватися м'ясними продуктами та не набирати вагу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!