Існують ризики задухи: нутриціолог назвала небезпечний спосіб годування дітей
Фахівець перерахувала найнебезпечніші форми подачі продуктів дітям

Нутриціолог розповіла, продуктами у якому вигляді не варто годувати дитину/Фото: pexels
Маленьким дітям потрібне спеціальне харчування, щоб знайомство з їжею проходило приємно і без труднощів. Для цього існують певні правила, яких варто дотримуватися мамам при першому годуванні. Нутриціолог Марина Чепурна розповіла, у якому вигляді не можна давати продукти дітям.
Найнебезпечніші форми подачі продуктів дітям
- Круглі продукти - виноград, горіхи, ягоди, оливки та помідори чері (їх необхідно обов'язково розрізати на декілька частин).
- Тверді продукти - особливо свіжі овочі та тверді сири (обов'язково готувати до м'якості або терти на великій тертці).
- Продукти, що нарізані кружечками - сосиски, морква та інші.
- Попкорн.
- Горіхи можна з 6 місяців, але подрібнені.
- Горіхові пасти або інші липкі та в’язкі текстури (краще використовувати у вигляді намазки).
- Великі, волокнисті та жорсткі шматки м'яса.
- Зелень краще подрібнювати та знімати шкірку з овочів та фруктів.
- Бублики, черствий хліб та інші снеки.
За словами нутриціолога, ризики задухи зростають, якщо дитина їсть на ходу, в колясці або іншому невідповідному положенні.
Раніше ми писали, що вчені виявили зв’язок між дитячою лейкемією та інфекцією у матерів. Лейкемія – це найпоширеніший вид раку в дітей, але поки мало відомо про причини його виникнення.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!