Вчені розповіли, які фрукти та овочі можуть захистити від діабету
Вони містять у собі особливий корисний для здоров'я пігмент

Названо фрукти та овочі, які можуть подолати діабет/Фото: Vanessa Loring /Pexels
Фінські вчені встановили, що фрукти та овочі певного кольору, містять у собі пігменти, які здатні знижувати ризик виникнення діабету.
Деталі
Дослідники з Університету Турку у Фінляндії встановили, що червоні та фіолетові фрукти і овочі, які містять пігменти під назвою антоціани, можуть допомогти запобігти розвитку такої хвороби як діабет. Особливо корисною для здоров'я вчені визначають фіолетову картоплю.
Ці пігменти, впливають на енергетичний обмін, мікробіоту та запалення кишечника і можуть знизити ризик діабету.
Ефект, який спостерігався в цьому дослідженні, був ще сильнішим серед харчових продуктів, які містять ацильований антоціан. Їх багато в таких продуктах, як фіолетова картопля, редис, фіолетова морква та червона капуста.
Також науковці зазначили, що такі продукти, як чорниця та шовковиця, містять переважно неацильовані антоціани. Вони гірше засвоюються, але володіють іншими важливими функціями, які роблять їх дуже корисними. Ці антоціани мають пробіотичні властивості і дозволяють їм покращувати та підтримувати здоров’я слизової оболонки кишечника, вони пригнічують запалення та регулюють метаболізм глюкози та ліпідів, що також знижує ризик розвитку діабету.
Раніше ми писали, що вчені знайшли новий спосіб лікування СНІДу. У майбутньому такий спосіб може стати основою для нового лікування СНІДу.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!