ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Пропуск сніданку може підвищити ризик розвитку раку – дослідження

Здоров'я 19:22 - 27 лютого 2023

Дослідження провели на двох групах мишей

Пропуск сніданку може підвищити ризик розвитку раку – дослідження

Учені довели, що пропуск сніданку негативно впливає на імунітет/Фото: unsplash

Систематичний пропуск сніданків може негативно вплинути на імунітет, підвищити ризик розвитку раку та серцевих захворювань. Про це свідчить проведене дослідження.

Деталі

Не лише переїдання, а й відмова від їжі може негативно вплинути на імунну систему. Дослідники з Медичної школи Ікана на горі Сінай провели експеримент на двох групах мишей, щоб зрозуміти, як пропуск сніданків впливає на людський організм.

Першій групі мишей відразу після пробудження давали доволі ситний сніданок, другій групі – лише воду. Дослідники аналізували зразки крові тварин після пробудження, а також через чотири та вісім годин.

У результаті виявилося, що у мишей, які пили вранці тільки воду, зменшувалася кількість моноцитів. Це клітини, які відіграють важливу роль у боротьбі зі злоякісними пухлинами, патогенами та запальними реакціями.

Через чотири години після пропущеного прийому сніданку 90% моноцитів зникли з кровотоку, а за вісім годин їх майже не залишилося.

Учені зазначають, що голод викликав стресову реакцію мозку, яка змусила моноцити переміститися в кістковий мозок, де вони перейшли в неактивний стан. Утворення нових клітин значно сповільнилося.

Вже через 24 години, коли тваринам дали їжу, моноцити почали повертатися, але їхня різка поява негативно вплинула на організм. Зокрема, у мишей виявляли ознаки запалення, яке послабило стійкість до інфекційних хвороб та підвищило ризик проблем із серцем.

Раніше ми писали, яка користь сніданку для організму людини і що краще їсти вранці. Дізнайтеся, як на організм впливає систематична відмова від ранкового прийому їжі.

Джерело: Immunity

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин