Ця спеція знижує рівень цукру та покращує роботу мозку: кому її можна їсти
Недорога спеція виявилася здатною чинити чудотворний ефект на здоров'я
Вчені визначили спецію, яка покращує роботу мозку / Фото: wirestock/Freepik
Фахівці провели досліджень і виявили, що звичайна кориця може сприятливо впливати на організм. Результати дослідження опублікував науковий журнал Nutritional Neuroscience.
Деталі
Вчені рекомендують додавати хоча б одну чайну ложку цієї пахучої спеції до щоденного раціону, щоб відчути користь.
Як кориця впливає на організм
Насамперед, вона нормалізує артеріальний тиск і береже серце від перевантажень. Виявилося, що достатньо всього однієї ложки спеції на день, щоб рівень тригліцеридів, цукру і поганого холестерину почав знижуватися.
Вона також позитивно впливає на роботу мозку. Лабораторні та клінічні дослідження показали поліпшення когнітивних здібностей, пам'яті та здатності обробляти великі обсяги інформації після вживання кориці.
Вся справа в унікальних компонентах у її складі — альдегіді, евгенолі, катехіні та сирингіновій кислоті. Ця могутня група чинить протизапальну та антиоксидантну дію на організм.
Що з'ясували вчені
В одному експерименті вчені попросили підлітків щодня жувати жуйку з корицею. Через 40 днів учасники відзначили поліпшення пам'яті та зниження тривожності. Цікаво, що доза на сприятливий ефект значення не мала.
Дієтолог Джулія Денісон радить вживати корицю всім, хто стикається з підвищеними фізичними навантаженнями. Вона зменшує больові відчуття та прискорює процес загоєння м'язів. Достатньо з'їдати всього 1 чайну ложку на день, стверджує вона. Якщо в чистому вигляді зовсім не обов'язково, адже можна приготувати безліч страв із цією ароматною спецією.
Раніше ми розповідали про дивовижний овоч, який знижує холестерин і зміцнює кістки. А ще він виводить токсини з організму, а коштує сущі копійки.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!