Небезпечно для здоров'я: яку картоплю не можна їсти
Деякі різновиди картоплі небезпечні для життя

Картопля може бути дуже небезпечною/Фото: Getty images
Картопля є одним із найпопулярніших коренеплодів. Незважаючи на те, що він містить безліч корисних речовин і його рекомендують дієтологи, до нього треба ставитись із граничною обережністю. Справа в тому, що в деяких випадках картопля може бути отруйною.
Коли продукт може бути небезпечним
Дуже часто на картоплі, яку зберігали неправильно чи надто довго, з'являються паростки. Фахівці попереджають, що до такого різновиду коренеплоду треба ставитись з великою обережністю: він може спровокувати тяжке отруєння. Справа в тому, що в такій картоплі може бути небезпечна отруйна речовина соланін.
Найнебезпечнішим є зелена проросла картопля, її краще відразу викинути. Інші різновиди слід споживати з обережністю та дотримуючись певних рекомендацій.
Крім цього, не варто їсти зморщену, м'яку картоплю. Ці коренеплоди втратили свої корисні речовини та безглузді з погляду поживності.
Як готувати пророслу картоплю
Найбільше небезпечного соланіну в вічках та шкірці картоплі. Тому не варто таку картоплю готувати в мундирах, її перед приготуванням обов'язково варто позбавити їх.
Для більшої гарантії рятування від соланіну при чищенні коренеплодів від шкірки краще видаляти товстий шар.
Більше того, цю отруту допомагає нейтралізувати низка продуктів. Таку картоплю варто готувати разом з часником, капустою, сметаною, буряком, спеціями та зеленню.
Радимо дізнатися, чи можна пити каву при захворюваннях ШКТ.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!