Секрет довголіття: чому японці не вживають молочку
Замість неї в Японії споживають інші корисні традиційні продукти

Чому в японців не популярне вживання молочних продуктів/Фото: Guille Álvarez/Pexels
Молочні продукти в Японії не користуються особливою популярністю, водночас, японці лідирують у світі за тривалістю життя. Детальніше ми розкажемо як це пов'язано з молочними продуктами.
Деталі
Молоко та продукти з нього не входять до традиційної японської кухні. Одна з причин цього - кліматичні умови, які не дозволяють повноцінно займатися скотарством, щоб запустити виробництво молока.
Другою причиною, чому японці не цінують молочні продукти так, як українці, стало дослідження, яке було проведено ще в 1981 році. Його результати показали, що 90% азіатів не засвоюють лактозу. Пов'язано це з тим, що їхні тіла не виробляють достатньої кількості ферменту, який потрібен для розщеплення лактози. Тому, після вживання молока та інших молочних продуктів азіати відчувають дискомфорт у шлунку та інші проблеми з травленням.
Чим в Японії замінили молочку
Популярне місце молочки в них займають соєві боби, морепродукти, рисова лапша, зелений чай та інші продукти, які є більш традиційними та поширеними для Японії. Вони так само багаті на білки, мінерали й вітаміни, які потрібні для здоров'я організму.
В чому секрет довголіття японців
Вчені стверджують, що саме через свою особливу дієту японці є найбільшими довгожителями на планеті. Японець порівняно з представниками інших країн, в щоденний раціон включає їжу з невеликим вмістом цукру і жирів. Ці насичені продукти замінюються великою кількістю фруктів, овочів, морепродуктів і риби. Тому всі потреби організму у важливих поживних речовинах задовольняються і мінімізується ризик розвитку серцево-судинних захворювань, цукрового діабету та інших хронічних захворювань.
Нещодавно вчені розповіли, як відмова від твердого сиру вплине на організм: у чому шкода продукту.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!