Кулінарний експерт відповів, чи безпечно для здоров'я їсти пророслу картоплю
Які токсичні речовини містить у собі цей популярний продукт

Чи можна їсти пророслу картоплю. Фото: Pexels
Вже йде весняна пора і картопля у багатьох почала проростати. Однак українці продовжують готувати різноманітні страви з дещо позеленілих бульб. Чи може така їжа викликати проблеми зі здоров'ям? На це питання відповів фахівець Брайан Сілнесс.
Кулінарний експерт Брайан Сілнесс пояснив:
Паростки містять концентрацію глікоалкалоїдів, сполук, які, якщо ви з’їсте їх у великій кількості, можуть спричинити деякі токсичні ефекти
Якщо зберігати картоплю неправильно, то вона може накопичувати в собі дуже токсичну речовину - соланін. Вона міститься у зелених бульбах та паростках. Варто пам'ятати, картопля, яка проросла, поступово втрачає поживні речовини і смакові якості. Перед приготуванням таку картоплю варто обробити: обов'язково видалити паростки, а ще краще - вирізати вічка (із запасом близько 1 см), звідки вони проросли.
Яку картоплю точно не можна їсти
- Якщо картопля м’яка на дотик, зів’яла чи зморшкувата
- Якщо ви розрізаєте картоплю, і вона всередині зелена
Якщо бульби проросли, але паростки маленькі, то можна їх готувати і вживати в їжу. Лише відріжте пророслі частини.
Нагадаємо, ми розповідали, чи справді домашній майонез корисніший за куплений.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!