Викликає рак: токсична речовина з етикетки може просочуватися на продукти
Учені визначили, що люди піддаються впливу бісфенолу S (BPS)

Хімічна речовина з етикеток просочується на продукти харчування/Фото: Getty Images
Вчені з Канади провели дослідження, яке показує, що люди піддаються впливу небезпечної хімічної речовини бісфенолу S (BPS). Ця речовина проникає в організм через етикетки продуктів.
Деталі
Бісфенол застосовується в пластмасах, консервних банках, пляшках з водою і паперових квитанціях. Медики зазначають, що ця речовина спричиняє рак передміхурової та молочної залози.
Нове дослідження засвідчило, що BPS та альтернативні хімічні речовини, що містяться на етикетках харчових продуктів, мігрують через пакувальні матеріали в їжу, яку їдять люди. Вчені виявили небезпечну речовину в м'ясі, сирах, овочах і хлібобулочних виробах.
Раніше вчені провели дослідження, яке показало, що розрекламовані "суперфуди" небезпечні для здоров'я. Екологічна робоча група (EWG) назвала "брудну дюжину" продуктів харчування. Серед продуктів, у яких міститься найбільша кількість хімікатів можна побачити популярні суперфуди, які активно рекламують прихильники здорового харчування.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!