Вчені розповіли про корисні властивості грибів
В грибах багато вітамінів і мікроелементів

Вчені розповіли про корисні властивості грибів
Вчені США разом з 10 тисячами людей провели експеримент, стосовно вживання грибів в їжу. Досліджували білі гриби, печериці, а також окремо гливи.
Про це повідомляє Portaltele.
Американські вчені підсумували, що гриби мають багато хороших властивостей. У їх складі є вітаміни, мікроелементи, а також антиоксиданти.
Так, повідомляється, що якщо кожні день вживати гриби підліткам і дорослим, то вони можуть отримувати харчові волокна (на 5-6% більше), мідь (на 24-32%), фосфор (6%), калій (12-14%), селен (13-14%), цинк (5-6%), рибофлавін (13-15%), ніацин (13-14%), холін (5-6%). Дорослі можуть збільшити залізо (2,3%), тіамін (4%), фолієву кислоту (3,6%), вітамін В6 (4,6%).
У деяких дорослих учасників, які вживали гриби після ультрафіолету, знижувався дефіцит вітаміну D.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!