Картопля фрі може бути фактором депресії: нове дослідження вчених
Фахівці з Китаю дійшли досить несподіваних висновків

Картопля фрі може збільшувати ймовірність депресії/Фото: Getty images
Дослідницька група в Ханчжоу Китаї виявила, що часте вживання смаженої їжі, особливо картоплі, було пов'язане з підвищенням ризику тривоги на 12% та підвищенням ризику депресії на 7%.
Деталі
У дослідженні використовували дані про раціон 140728 осіб, які збирали 11 років. З'ясувалося, що у тих, хто їв смажену їжу частіше спостерігається депресія, а ті, хто харчувався картоплею фрі, вона більше на 2 відсотки в порівнянні з тими, хто їв смажене біле м'ясо.
Проте фахівці зазначають, що висновок, що така їжа впливає на депресію, може бути зворотною. Зокрема, засновник некомерційної ініціативи True Health Initiative, глобальної коаліції експертів, які займаються доказовою медициною Девід Кац.
Причинно-наслідковий зв'язок може з такою ж легкістю йти і в інший бік: люди з тривогою/депресією все частіше звертаються до «їди для комфорту» для полегшення.
Раніше ми писали, від яких харчових звичок варто відмовитися після 50 років. Відмова від певних аспектів у вашому стилі харчування дозволить у кращому стані підтримувати здоров'я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!