ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Рисова каша: у чому користь та шкода для організму

Здоров'я 11:41 - 26 квітня 2023

Вживати рис можна не кожному

Рисова каша: у чому користь та шкода для організму

Чим шкідливий рис / Фото: Pixabay

Рис – крупа, яка обов'язково знаходиться на кухні у кожного першого українця. ЇЇ вживають здавна та готують з неї найрізноманітніші страви, зокрема звичну усім рисову кашу: солону чи солодку. Проте вживати її, як виявилося, можна не всім людям. Михайло Цуряк, сімейний лікар, розповів про шкоду та користь рису.

У чому полягає користь рису?

У рисі міститься значна кількість корисних речовин, зокрема вітамінів групи В, калію, фосфору та лецитину. Вони корисні для нервової системи та серця. Також в рисі немає глютену, тому ця крупа підходить для людей з його непереносністю. Цей рослинний білок може провокувати або посилювати алергічні реакції, тому рисову кашу часто застосовують під час алергії.

Також ця крупа корисна, якщо у людини є захворювання шлунка або кишківника, наприклад, гастрит.

Фахівці радять вживати саме нешліфований рис, адже в ньому більше вітаміну В. Особливо ця порада актуальна для тих, хто майже не вживає інших продуктів, у складі яких є ці вітаміни.

Чим шкідливий рис?

Цю крупу не можна вживати людям, які схильні до закрепів, бо рис має відповідний ефект. Також каша протипоказана людям з неконтрольованим цукровим діабетом.

Нещодавно лікарі попередили, що у вареному рисі може бути отрута.

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин