Рисова каша: у чому користь та шкода для організму
Вживати рис можна не кожному

Чим шкідливий рис / Фото: Pixabay
Рис – крупа, яка обов'язково знаходиться на кухні у кожного першого українця. ЇЇ вживають здавна та готують з неї найрізноманітніші страви, зокрема звичну усім рисову кашу: солону чи солодку. Проте вживати її, як виявилося, можна не всім людям. Михайло Цуряк, сімейний лікар, розповів про шкоду та користь рису.
У чому полягає користь рису?
У рисі міститься значна кількість корисних речовин, зокрема вітамінів групи В, калію, фосфору та лецитину. Вони корисні для нервової системи та серця. Також в рисі немає глютену, тому ця крупа підходить для людей з його непереносністю. Цей рослинний білок може провокувати або посилювати алергічні реакції, тому рисову кашу часто застосовують під час алергії.
Також ця крупа корисна, якщо у людини є захворювання шлунка або кишківника, наприклад, гастрит.
Фахівці радять вживати саме нешліфований рис, адже в ньому більше вітаміну В. Особливо ця порада актуальна для тих, хто майже не вживає інших продуктів, у складі яких є ці вітаміни.
Чим шкідливий рис?
Цю крупу не можна вживати людям, які схильні до закрепів, бо рис має відповідний ефект. Також каша протипоказана людям з неконтрольованим цукровим діабетом.
Нещодавно лікарі попередили, що у вареному рисі може бути отрута.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!