Сніданок, який продовжує життя: ці продукти корисно їсти вранці
Вчені провели дослідження, щоб з'ясувати, як сніданок впливає на тривалість життя

Вчені з'ясували, який сніданок продовжує життя/Фото: pexels
Важливу роль відіграє не лише те, які продукти ми їмо, а й час споживання. Вчені провели дослідження і з'ясували, який сніданок може продовжити життя.
Деталі
Вчені з Медичного університету Харбіна проаналізували дані національного дослідження здоров'я та харчування США, яке проводилося з 2003 до 2014 року за участю 21,5 тисячі американців. На той момент всім учасникам було 30 років.
Основним питанням експерименту був зв'язок летальних наслідків у цій групі від серцево-судинних та онкологічних захворювань із харчовими звичками, про які добровольці повідомляли в опитуваннях.
Загалом було розділено ранковий прийом їжі на три групи:
- фруктовий та овочевий сніданок
- з великою кількістю продуктів із вмістом крохмалю
- західний сніданок, який включає яєчню з беконом чи шинкою, пластівці, тости чи випічку
Результати показали, що люди, які споживали фруктовий та овочевий сніданок, були під меншим ризиком смертності. Найвищий ризик смерті від серцево-судинних захворювань був у любителів крохмальної дієти: на 44 – 52%.
Для тих учасників, які вранці споживали західний сніданок, ймовірність від серцево-судинних захворювань була підвищена на 44%. У групи добровольців, які їли багато фруктів та овочів, ризик був знижений на 23%, а загальна смертність – на 31% менше, ніж в інших учасників.
Раніше ми писали, чому варто їсти більше яєчного білка і менше жовтка. Нутриціолог розповіла про користь білка.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!