ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Потрібно регулярно вживати жінкам: вчені виявили неймовірно користі властивості цибулі і часнику

Здоров'я 21:04 - 29 травня 2023

Ці продукти захищають від раку молочної залози

Неочікуваний фактор, який знизив ризик розвитку раку молочної залози/Фото: Getty Images

Неочікуваний фактор, який знизив ризик розвитку раку молочної залози/Фото: Getty Images

Рак молочної залози найбільш часте злоякісне захворювання серед жінок у всьому світі. Незодавно вчені виявили ,що вживання звитайного часнику і цибулі запобігає утворенню небезпечної хвороби.

Деталі

У Пуерто-Ріко рівень захворюваності на рак грудей значно нижчий порівняно з материковою частиною США. Вчені вирішили вивчити раціон місцевого населення, щоб зрозуміти їхній секрет здоров’я.

Вивчивши раціон місцевого населення, вчені побачили, що жінки там споживають більше цибулі та часнику, ніж у Європі та США. У цьому регіоні популярне софрито – приправа з цибулі та часнику. Її вживають з тушкованим м'ясом і завжди додають до страв на основі бобів і рису.

Автор дослідження зазначив:

Ми виявили, що споживання цибулі та часнику у приправі софрито таки пов'язане зі зниженням ризику раку молочної залози серед пуерториканських жінок

Дослідження показали, що тих, хто вживав софрито більше одного разу на день, ризик був знижений на 67% порівняно з жінками, які ніколи його не їли.

Вчені американської онкологічної спільноти виявили кореляцію між зменшенням онкологічних захворювань та прогулянками по двадцять хвилин. З'ясувалося, що щоденні піші прогулянки здатні знизити ризик онкології печінки на 18% представникам обох статей.

Джерело: NCBI

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин