Дієтолог розповіла, як вибрати справді корисний хліб
Ці поради допоможуть вибрати цінний та якісний продукт

Як вибрати корисний хліб/Фото: pexels
Хліб є в раціоні майже кожного із нас, однак не всі знають, як правильно вибирати цей продукт. Дієтолог та терапевт Тетяна Лакуста поділилася способами вибору корисних хлібних виробів.
Деталі
Один з аспектів, на який варто звернути увагу, це тип помелу борошна. Він зазвичай зазначається на першому місці в складі хліба і може варіюватися. Грубіші види помелу виготовляють з цільного зерна, зберігаючи оболонку зернятка.
Також важливо звернути увагу на сорт борошна, з якого готували хліб. Обойне та обдирне борошно є найбільш корисним, оскільки його вробляють з цільного зерна і воно містить більше мінералів та вітамінів.


Сорти борошна другого, першого і вищого розрядів не такі корисні, як цільнозернове борошно, оскільки вони містять більше крохмалю, менше клітковини та мінералів.
Крім того, слід звернути увагу на наявність цукрів у хлібі. Деякі види хліба можуть містити додаткові цукри, такі як глюкозо-фруктозні сиропи, яблучне пюре або солод, для посилення смаку.
Кількість цукрів зазвичай вказана в складі хліба, де вона може бути різною, наприклад, в солодких видів хліба може бути до 13 г цукру.
Дієтолог підкреслює, що необхідно звертати увагу на фактичну інформацію про склад, а не слідувати маркетинговим написам на упаковці, таким як "цільнозерновий" чи "корисний". Остаточне рішення щодо вибору хліба варто приймати, ознайомившись з докладним складом продукту, який зазвичай розташований на звороті упаковки.
Раніше ми писали, що нутриціолог розвінчала популярні міфи про молоко. Це дуже складний та неоднозначний продукт.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!