Мікроелемент для гормонів: які продукти треба вживати, щоб уникнути дефіциту йоду
Наш організм не виробляє йоду, але його можна отримати з певних продуктів

У яких продуктах міститься йод/Фото: Рехеls
Йод – дуже важливий мікроелемент, запас якого потрібно поповнювати. Дефіцит йоду вкрай небезпечний для людського організму, оскільки нестача цього мікроелемента збільшує ризик серйозних захворювань щитовидної залози, органів травлення, він також впливає на розумовий розвиток. Експерти розповіли, як уникнути йододефіциту.
Деталі
Йод необхідний для створення гормонів щитовидної залози, що регулюють метаболізм. Доведено, що тиреоїдні гормони посилюють імунну відповідь організму, захищаючи нас від багатьох недуг.
Організм людини не виробляє йоду, але його можна отримати з певних продуктів. Щоб уникнути йододефіциту, необхідно регулярно і збалансовано харчуватися, вживаючи такі продукти:
- морські водорості – норі, ламінарія, комбу, вакам;
- риба та молюски – тріска, консервований тунець, устриці, креветки;
- кухонна сіль із позначкою "йодована";
- молочні продукти – молоко, сир, йогурт;
- яйця;
- яловича печінка.
Аби організм засвоював йод, кишковий тракт повинен бути здоровим. Хвороби кишечнику погіршують здатність цього органа всмоктувати корисні речовини, а отже, скільки б ми не їли йодовмісних продуктів — позитивного результату не буде.
Нове дослідження показало, що певні продукти можуть допомогти зберегти пам'ять. Раніше ми називали корисні для пам’яті продукти.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!