Не шкодять діабетикам: названо п’ять фруктів, що можна вживати
Ці фрукти містять низький глікемічний індекс

Не шкодять діабетикам: названо п’ять фруктів, що можна вживати / фото: pixabay
Лікарі назвали п’ять фруктів, які можуть вживати люди з цукровим діабетом. Вони мають низький глікемічний індекс.
Деталі
Людям з діабетом небезпечно їсти багато фруктів, особливо у великій кількості. Проте, існують фрукти, які їсти безпечно.
Персики
В одному персику глікемічний індекс становить приблизно 42. Цього недостатньо, щоб пошкодити рівень цукру та інсуліну. Крім цього, персики багаті корисними для здоров’я поживними речовинами. У них містяться калій, клітковина та різні вітаміни.
Вишня
Глікемічний індекс вишні становить 20. Вона ніяк не впливає на підвищення цукру. Вишня містить велику кількість антиоксидантів, вітаміну С і клітковини. Вони знижують метаболізм цукру.
Слива
Глікемічний індекс – 40. У вишні міститься безліч вітамінів та мінералів.
Апельсини
Глікемічний індекс – 40. Завдяки клітковині, він повільно перетравлюється.
Яблука
У несолодких сортах дуже низький глікемічний індекс. Крім того, яблука містять корисні мінерали та вітаміни.
Здатний викликати алергію і підняти цукор у крові: кому не можна пити квас.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!