Що важливо знати про ботулізм усім українцям, а не лише у Херсоні, але і у Києві, та інших містах
Перші симптоми захворювання найчастіше виникають через 12–24 годин після споживання зараженої їжі

На Дніпропетровщині – масовий мор риби після підриву росіянами Каховської ГЕС: загинули понад 850 кг біоресурсів
Ботулізм — це важке харчове отруєння, наслідки якого можуть бути летальними.
Деталі
Найчастіше причиною ботулізму стають в’ялені або копчені продукти домашнього приготування, а також консерви. Це не так часто буває з продуктами промислового виробництва, проте й такі випадки фіксувалися.
Перші симптоми захворювання найчастіше виникають через 12–24 годин після споживання зараженої їжі. Водночас симптоми так само можуть виникнути раніше (уже через 2 години) або значно пізніше (4 доби й більше). Що важче захворювання, то коротший інкубаційний період.
Один із найяскравіших проявів ботулізму: сітка або туман перед очима. Також хворі часто скаржаться на відчуття “грудок у горлі”. Якщо ви помітили в себе симптоми чи підозрюєте, що могли захворіти на ботулізм, необхідно терміново їхати до лікарні.
Захворювання часто розвивається поступово, що дає ілюзію легкості хвороби. Якщо зволікати, на людину чекає дихальна недостатність і навіть смерть. Для лікування хворого/у обов’язково госпіталізують та вводять ботулінічний анатоксин (також використовують такі терміни як імуноглобулін, сироватка).
Більше за посиланням (https://bit.ly/3MZAetl)

Українці повинні знати, як знизити ризик зараження інфекційними захворюваннями через воду.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!