Руйнує ДНК і підвищує ризик раку: вчені виявили небезпеку популярного виду м’яса
Дослідники розповіли про шкоду смаженого м’яса
Смажене м'ясо руйнує нашу ДНК/Фото: Unsplash
Команда вчених зі Стенфорда відкрила ще один механізм того, як м’ясо завдає шкоди організму. Дослідники виявили, що смажене м'ясо руйнує нашу ДНК і підвищує ризик розвитку раку.
Деталі
Дослідники довгий час сперечаються про користь чи шкоду м’яса, адже вчені час від часу дізнаються про нього більше нової інформації. Червоне м'ясо має деяку поживну цінність, але його часте вживання пов'язують зі зростанням ризику серцевих захворювань та деяких видів раку.
Нове дослідження показало раніше невідомий механізм того, як м'ясо може впливати на здоров’я. Найбільш небезпечним вчені визнали смажене червоне м'ясо.
Річ у тім, що більшість продуктів, які ми щодня вживаємо, містить ДНК. До них відноситься те, що раніше було живими організмами: м'ясо, риба, птахи тощо. Вчені вважають, що фрагменти пошкодженої ДНК із продуктів харчування потенційно можуть викликати мутації в ДНК людей.
Споживання алкоголю може бути корисним для здоров'я серця, однак вчені досі не можуть з'ясувати причини. Та все ж у новому дослідженні є вагоме пояснення, чому спиртні напої в деяких випадках позитивно впливають на організм.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!