Лікар назвала продукти, у яких можуть міститися паразити
У м'ясі та непромитій зелені можуть міститися паразити

Лікар назвала продукти, у яких можуть міститися паразити / фото: pixabay
Лікар-дієтолог наголошує, що продукти тваринного походження потрібно обережно вживати, а також правильно обробляти термічно.
Деталі
Лікар пояснила, що найчастіше паразити зустрічаються у продуктах, отриманих з тварин, особливо свинині. Небезпеку представляють продукти з тварин, з різноманітним раціоном, які вживають все підряд.
Так, до прикладу, у недостатньо просмаженому шашлику можуть міститися паразити. Однак, якщо паразитів можна побачити неозброєним оком, то їхні личинки ні.
Також ризиковано вживати недостатньо термічно оброблену річкову рибу. А ще паразити можуть ховатися у зелені з городу.
Зелень могли обробляти гноєм, а потім зірвати та з’їсти. І одна справа вимити помідор, а інша – петрушку чи салат. Це дуже важко, там все одно ці частинки залишатимуться.
Лікар радить замочити зелень кілька разів. А також додати у воду трохи оцту та прополоскати в ній зелень, а потім промити під краном.
Симптомами зараження паразитами є втома та зниження гемоглобіну, ослаблення імунної системи, або її надмірне посилення у вигляді алергії.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!