RU UA
1

Сім продуктів, які не такі вже й корисні, як нам розповідають

Здоров'я 13:27 - 02 липня 2023

Дієтологи розвіяли популярні міфи щодо певних продуктів

шкода продуктів

Які продукти шкідливі для нашого здоров'я. Фото: Pixabay

Ми дивимось рекламу та читаємо чимало статей про користь тих чи інших продуктів. Однак на полицях супермаркетів є такі, що мають марку  "здорове харчування", однак не відповідають цьому по характеристикам. У виданні Realbuzz дієтологи розповіли детальніше про те, чия користь  сильно переоцінена.

Ягоди годжі

Не так вже й багато досліджень провели фахівці, аби довести, що вони кращі для здоров'я, ніж будь-які інші ягоди. Їжте сезонні та широкодоступні ягоди, наприклад,  полуницю, малину, чорницю, щоб поліпшити загальний стан здоров'я.

Яєчні білки

Кажуть, що  нібито білок яйця набагато здоровіший, ніж жовток. Особливо він корисний для судин і в ньому міститься вітамін А, який користь для нирок. Яйця варто споживати вагітним. Прихильники здорового харчування видаляють жовток з раціону. Однак  експерти стверджують, яйця принесуть більше користі, якщо не відокремлювати білок і жовток, а їсти їх разом. У жовтку є вітаміни D і В, мінерали, жирні кислоти і холін.  

Йогурт

Ароматизовані йогурти точно не входять у цю категорію, бо   часто містять багато доданого цукру та штучних підсолоджувачів. Краще готувати домашній йогурт, тоді ви отримаєте кальцій. 

Сік асаї

 Ягода в натуральному вигляді є поживним продуктом, але її важко отримати, тому такий сік є доступнішим. Виявляється, що він не такий вже і крутий. Так, згідно з дослідженнями,  сік ягід асаї містить менше антиоксидантів, ніж, наприклад, сік чорниці, гранатовий сік і навіть червоне вино.

Гранола

Рекламні красиві ролики спокушають приготувати на сніданок гранолу. Але гранола, яку ви бачите на полицях супермаркетів, має набагато більше калорій, ніж ви уявляєте. Суміш цукру й олії використовується для скріплення шматочків мюслі, а в деякі пакети пластівців додано шматочки шоколаду, а це у свою чергу також різко збільшує вміст цукру в сніданку. 

Сироп агави

Сироп агави називають здоровою альтернативою цукру. Сироп дійсно має низький глікемічний індекс, однак містить велику кількість фруктози. Вона може стати важкою для перетравлення вашою печінкою та впливати на рівень цукру в крові. Тому нелогічно вважати сироп агави здоровою заміною цукру.

Смузі

Цей напій ніби і не може приховувати у собі щось погане, але це лише, якщо ви готуєте його вдома.  Куплені смузі багаті на рафінований цукор та сиропи. Один напій не сильно підніме цукор у крові, однак  три чи чотири — різко погіршать здоров'я. 

Рекомендуємо прочитати про те, який сир є найшкідливішим для здоров'я. Дієтолог Лорен Манакер назвала норму споживання цього продукту. 

Джерело: Realbuzz

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

ГОЛОВНЕ ЗА СЬОГОДНІ
Більше новин