Овочі, фрукти та ягоди липня: їх нутриціологи радять додавати в раціон
Перша леді України дала поради громадянам щодо складу "здорової тарілки"

У раціон радять додати фрукти, ягоди та овочі / Фото: Pixabay
У Telegram-каналі Олени Зеленської, Першої леді України, з'явилися рекомендації щодо наповнення здорової тарілки. У дописі йдеться, що 50% від неї повинні складати овочі, фрукти та ягоди.
Деталі
Фрукти, овочі і ягоди є головним джерелом вітамінів.
Влітку це [наповнити тарілку ними – ред.] зробити нескладно, адже маємо величезне розмаїття, достатньо лишень слідкувати, аби на стіл воно потрапляло у всій палітрі. На порталі Знаїмо є "Корисний календар", який розповідає про головні продукти місяця, що їх нутриціологи радять додавати в раціон.
У "Корисному календарі" говорять, що в липні варто звернути увагу не лише на кабачки, а й на їхні квіти, які активно готують у середземноморській кухні. Не оминати також смородину та аґрус, адже у 150 грамах останнього міститься майже половина денної норми вітаміну С, а чорна смородина містить особливі речовини — антоціани, що відповідають за здоров’я серця.
Щоб отримувати всі необхідні корисні речовини та калорії, щодня потрібно вживати здорові продукти з основних п’яти груп та доповнити овочі, фрукти і ягоди бобовими, злаками, м’ясом та рибою, молочними продуктами. Бо ж збалансоване харчування, без перекосу, приміром, в улюблені фрукти, коли не хочеться більше нічого — і є основою здоров‘я.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!