Половина випадків раку — неправильне харчування: онколог
Дефіцит, чи навпаки, надмірна кількість харчових компонентів можуть спричинити порушення обміну речовин та роботи органів, що збільшує ризик появи злоякісних новоутворень

Половина випадків раку — неправильне харчування: онколог / фото: pixabay
Одним із важливих факторів розвитку онкології є неправильне харчування. За даними ВООЗ, близько 40% раку у чоловіків і 60% у жінок пов’язані з якимось недоліком у раціоні, заявив лікар-онколог.
Деталі
За словами лікаря, дефіцит, чи навпаки, надмірна кількість харчових компонентів можуть спричинити порушення обміну речовин та роботи органів, що збільшує ризик появи злоякісних новоутворень.
При незбалансованому харчуванні пухлина може спричинити дозу канцерогену, яка при повноцінному харчуванні була б нечинною, – наголосив фахівець.
Лікар додав, що 80% усіх форм онкологічних захворювань асоціюються з впливом того чи іншого канцерогену. Він може потрапляти в їжу в результаті кулінарної обробки продуктів, їх переробки, зберігання та пакування. Крім того, проникнути в організм шкідливі речовини можуть із забрудненої води або ґрунту.
Найбільшу небезпеку становлять продукти, вирощені з використанням пестицидів та мінеральних добрив, а також м’ясо, що містить гормони та антибіотики.
Лікар зазначив, що зараз у раціоні людей є велика кількість їжі, яка раніше не вживалася в таких обсягах – цукор, маргарин, продукти швидкого харчування, промислові консерви, а також продукти ГМО.
Також Міністерство оборони та МОЗ домовилися про підготовку бойових медиків до переливання крові на передовій. Командування медичних сил і Міноборони вважають, що для здійснення переливання крові бойовий медик повинен пройти відповідну підготовку. Зараз у цьому питанні знайдене спільне з МОЗ рішення.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!