Чому їсти сало корисно для здоров'я
Цей продукт є чудовим джерелом вітамінів

Чому їсти сало корисно для здоров'я
Сало має корисні властивості, головне –не зловживати ним.
Деталі
На думку лікарів, з’їдати 10-30 грамів свіжого сала в день не шкідливо, а корисно. Цей продукт є чудовим джерелом вітамінів A, D, E і ефективно зміцнює кістки. Тим, хто бореться із зайвою вагою, лікарі радять вживати сало без хліба і лише в першій половині дня.
Також сало корисне для сердечників. Дослідження фахівців з Мюнхенського університету показало, що свиняче сало містить арахідонову кислоту, що відноситься до Омега-6 ненасичених жирних кислот. Ця кислота ходить до складу клітинних мембран, є частиною ферментів серцевого м’яза, контролює баланс холестерину в крові. Тож німецькі вчені дійшли висновку, що тим, хто має проблеми із серцем корисно вживати 30 грамів сала на день.
А ще сало допомагає формуванню мозку. Дві жирні кислоти, присутні в салі (лінолева і арахідонова) важливі для мозку: вони сприяють формуванню та розвитку мозку у плода та дитини, а згодом захищають мозок протягом усього життя.
Також діти, які отримали тяжкі поранення через військову агресію російської федерації, можуть лікуватися безкоштовно та проходити реабілітацію в закладах охорони здоров'я Європейського Союзу. Про це повідомив Дмитро Лубінець, Уповноважений Верховної Ради України з прав людини.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!