Незнання може нашкодити: як правильно вживати насіння льону
Користь чи шкода? Залежить від способу використання

Як правильно вживати насіння льону/Фото: pexels
Льон — природний захисник шлунку та кишківника. Однак лише за правильного використання. Про це повідомляє дієтолог та нутриціолог Вікторія Радісна.
Деталі
За словами дієтолога, насіння льону дуже багате на клітковину, тож може покращувати роботу шлунка. Однак його можна вживати лише у перемеленому вигляді.
Цілі зернятка не лише не принесуть користі, але й можуть нашкодити. Шлунок їх просто не може перетравити. Тому при тривалому вживанні це може пошкодити слизову оболонку кишківника.
⠀
Ці маленькі насінини мають велику силу:
⠀
Мелене насіння — джерело клітковини, яка:
- покращує перистальтику
- допомагає при закрепах
- годує корисну мікрофлору кишківника
Запарений льон — ідеальний при гастриті, печії, дискомфорті в шлунку.
При запарюванні льон виділяє слиз — природний “захисний гель”, який:
- обволікає слизову шлунка
- зменшує запалення
- полегшує проходження їжі
Як приготувати:
- 1 ст. л насіння льону
- 200 мл теплої води
Настояти 1–2 години (або на ніч). Пити рідину разом зі слизом натщесерце.
⠀
⚠️ Не підходить при загостренні:
— панкреатиту
— жовчнокамʼяної хвороби
— кишкових інфекцій
⠀
Льон — просто, доступно й ефективно. Головне — правильно вживати!
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!