Може призвести до паралічу: українців попередили про печиво з Румунії з небезпечною речовиною
В печиві виявили високий вміст небезпечної речовини

Українців попередили про печиво з Румунії з отруйними речовинами/Фото: Головне управління Держпродспоживслужби в Івано - Франківській області/Facebook
Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області попередило громадян про високий вміст акриламіду в печиві, що виготовлене в Румунії. Такий продукт є небезпечним, а симптоми отруєння проявляються від кількох днів до тижнів.
Деталі
Повідомляється, що печиво виготовлене в Румунії (виробник: Ro Star S.A., Romania) та експортувалось з Польщі (оптовик: VYV DISTRIBUTION Sp. z o.o., Poland). В Україну воно надходило до "ТзОВ "Львівімпорт", вул. Володимира Великого, 2, м. Львів, 79021".
Держпродспоживслужба в Івано-Франківській області закликала продавців, які здійснюють обіг харчових продуктів та кормів (Rapid Alert System for Food and Feed – RASFF) вилучити її з обігу.
Акриламід – це органічна сполука, амід акрилової кислоти складу CH2CHCONH2. Має високу розчинність у воді, спиртах. Проявляє сильні нейротоксичні властивості. Отруєння акриламідом проявляються лише після прихованого періоду від кількох днів до тижнів.
До симптомів ураження належать: посилене потовиділення на руках і ногах, оніміння або навіть параліч кінцівок. Контакт акриламіду із очима спричиняє ураження конюктиви, пошкодження рогівки ока, а вдихання пари або пилу може призвести до серйозного ураження нервової системи.
Держпродспоживслужба звернулась до громадян у разі виявлення в продажу цієї продукції, обов'язково повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392 або звертатись до територіальних управлінь.
Нещодавно ми розповідали, що фастфуд може стати причиною розвитку небезпечної хвороби. Про це свідчать результати нового дослідження американських вчених.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!