ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Такого сніданку ви ще не куштували — рецепт каші Рібель

Різне 19:58 - 11 червня 2025

Ця незвична страва є надзвичайно популярним сніданком у Ліхтенштейні

Такого сніданку ви ще не куштували — рецепт каші Рібель

Такого сніданку ви ще не куштували — рецепт каші Рібель/Фото: Foreign fork

Не так часто трапляються страви, у яких поєднується оригінальність, історія, користь, незвичний смак та легкість у приготуванні. Нижче ми поділимося рецептом каші Рібель, яка поєднує у собі всі вищеперелічені якості й обов'язково вас приємно здивує.

Детали

Рібель — це популярний сніданок у Ліхтенштейні. Він складається лише з п'яти інгредієнтів, але дарує витончений маслянистий смак у поєднанні з хрумкою текстурою.

Рібель сягає корінням у сільську культуру швейцарського землеробства, де він став основною їжею серед селян завдяки своїй простоті та довговічності кукурудзи як культури. Його назва походить від швейцарсько-німецького слова “ribele”, що означає кришити або терти, посилаючись на спосіб приготування та кінцеву розсипчасту текстуру каші.

Інгредієнти

  • Чверть склянки води
  • 2 склянки (500 мл) молока
  • 50 грамів масла
  • Пів чайної ложки солі
  • 280 грамів кукурудзяного борошна середнього помелу

Спосіб приготування

  1. Додайте воду, молоко, 15 грамів масла та сіль у велику сковороду та доведіть до легкого кипіння.
  2. Додайте кукурудзяне борошно в кипляче молоко і перемішуйте до повного всотування, потім зніміть з вогню. Накрийте кришкою і дайте кукурудзяному борошну настоятися 15 хвилин.
  3. Сформуйте поглиблення в центрі кукурудзяного борошна та додайте решту масла. Дайте йому розтанути.
  4. Після того, як масло розтопиться, обсмажте замочену кукурудзяну крупу до хрусткої та розсипчастої консистенції. Спочатку це буде жорстке тісто, але чим довше ви будете його готувати, тим більше воно стане розсипчастим.
  5. Під час готування ваш рібель стане жорстким тістом, але з часом він почне розсипатися, наберіться терпіння.
  6. Подавайте з бузиновим соусом, шматочками яблук, сиром або кавою. За бажанням можна посипати цукром. Смачного!
  7. Спробуйте цю страву з різними джемами або желе, щоб надати їй особливого смаку.

Секрет ідеального лечо з кабачків: просто, смачно, неповторно!

Джерело: foreign fork

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин