Салат із смаженої цвітної капусти з поблано та нутом
Здорове харчування стало простішим, легшим і смачнішим, ніж будь-коли

Є опис рецепту та рекомендації щодо приготування. Фото: скрін
Салат із смаженої цвітної капусти з перцем поблано та нутом. Здорове харчування стало простішим, легшим і смачнішим, ніж будь-коли. Цей салат є чудовим поєднанням свіжих, вершкових і копчених смаків із пікантною заправкою, яка об'єднує всі складники.
Інгредієнти:
- 3 перці чилі поблано
- 2 зубчики часнику, неочищених
- 2/3 склянки (160 мл) оливкової олії, розділити
- 1/2 склянки (120 г) сметани
- 2 ст. л. дрібно нарізаного коріандру
- 1 ч. л. меленого кумину
- 1 ч. л. меленої паприки
- 1 велика цвітна капуста (приблизно 900 г), розібрана на великі суцвіття
- 400 г консервованого нуту, промитого, відцідженого
- 1/4 склянки (60 мл) соку лайма
- 1 ч. л. діжонської гірчиці
- 1 ч. л. меду
- 2 склянки (160 г) подрібненої зеленої капусти
- 1/4 червоної цибулі, дуже тонко нарізаної
- 100 г данської фети, розкришеної
- 2 редиски, дрібно нарізані
Приготування: Крок 1
Розігрійте гриль до високої температури. Вистеліть великий деко з високими бортами фольгою і перемішайте чилі та часник з 1 ст. л. олії. Запікайте під грилем, перевертаючи чилі та часник на половині приготування, протягом 15 хвилин або поки чилі повністю не обвугляться, а шкірка часнику не почорніє. Перекладіть у миску. Накрийте та залиште на 10 хвилин для охолодження.
Крок 2
Очистіть часник, видаліть шкірку. Зніміть шкірку та видаліть насіння з перців чилі. Два перці чилі розірвіть смужками та відкладіть. Тонко наріжте часник і залишений перець чилі до утворення пасти. Покладіть сметану в миску. Додайте суміш чилі, кінзу та 2 ст. л. води. Перемішайте до однорідності. Приправте сіллю. Накрийте і поставте в холодильник до подачі.
Крок 3
Розігрійте духовку до 230°C (або до 210°C з конвекцією). Зніміть і викиньте фольгу з дека. Поставте дека в духовку на 5 хвилин для нагрівання.
Крок 4
У великій мисці змішайте кумин, паприку, 1/4 склянки (60 мл) олії, 1 1/2 ч. л. солі та 1/2 ч. л. перцю. Додайте цвітну капусту та нут, перемішайте для рівномірного покриття. Викладіть суміш цвітної капусти рівним шаром на гарячий деко. Запікайте 15 хвилин. Перемішайте і запікайте ще 10–15 хвилин, доки цвітна капуста не стане хрустко-м’якою, а нут не стане хрустким.
Крок 5
У невеликій мисці збийте сік лайма, гірчицю, мед і залишену олію. Приправте сіллю і перцем.
Крок 6
Розподіліть сметанну суміш по сервірувальній тарілці. Посипте шинкованою капустою і цибулею. Зверху викладіть цвітну капусту, нут та відкладені смужки поблано. Полийте лаймовим соусом. Перед подачею посипте фетою та редискою.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!