Ідеальний десерт всього за пів години
Готуємо просте, але чудове яблучне тирамісу в склянках

Ідеальний десерт всього за пів години/Фото: kitchen stories
Сьогодні поділимось свіжою й фруктовою версією культового італійського десерту. Він легкий та швидкий у приготуванні й ніжний та приємний на смак. При цьому його можна готувати увесь рік. Влітку ви можете додати цедру лимона для свіжості, а взимку ви можете додати трохи кориці для теплішого смакового відтінку. У цьому рецепті готуємо тирамісу в склянках, але ви можете взяти й одну велику форму.
Інгредієнти
- 500 грамів яблук
- Пачка печива савоярді
- 2 столові ложки води
- 100 мілілітрів яблучного соку
- 1 столова ложка лимонного соку
- 5 столових ложок цукру
- 300 грамів сиру маскарпоне
- 1 чайна ложка екстракту ванілі
- 150 грамів грецького йогурту
- подрібнений мигдаль (для подачі)
- цедра лимона (для подачі)
Спосіб приготування
- Почистьте яблука від шкірки, серцевини і наріжте невеликими кубиками. Додайте нарізані кубиками яблука в каструлю з водою та приблизно ⅓ яблучного соку та нагрівайте поки компот не закипить. Варіть на повільному вогні приблизно 12–15 хвилин часто помішуючи, поки яблука не стануть м’якими. Потім додайте лимонний сік і ⅔ цукру, дайте поваритися приблизно ще 5 хв. Дайте охолонути.
- Поки яблука охолоджуються, додайте маскарпоне у велику миску з рештою цукру та ванільним екстрактом і збийте до пишності, а потім додайте грецький йогурт. Наповніть кондитерський мішок, якщо він у вас є. Занурте 10 печив савоярді в яблучний сік, що залишився, і відставте.
- Печиво наріжте невеликими шматочками і покладіть на дно десертних склянок, а потім шар яблук та крему з маскарпоне. Повторюйте шари, поки склянки не наповняться. Прикрасьте цедрою лимона та подрібненим мигдалем або фундуком. Якщо можливо, дайте яблучному тирамісу охолонути в холодильнику принаймні 30 хвилин перед подачею.
Нещодавно ми ділилися рецептом вечері, від якої не погладшаєш.
Джерело:
Kitchen Stories
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!
Читайте також
Головне за сьогодні