ua ru
Будь ласка, заповніть це поле
1

Сирний вибух у хрусткому тісті: рецепт справжнього бюрека, що підкорив мільйони

Різне 22:00 - 10 червня 2025

Не пиріг і не чебурек

Сирний вибух у хрусткому тісті: рецепт справжнього бюрека, що підкорив мільйони

Сирний вибух у хрусткому тісті: рецепт справжнього бюрека, що підкорив мільйони / Фото: Freepik

Зазвичай начинка готується з сиру фета, але в цьому рецепті використовуються копчений гауда та ементаль. Якщо ви ніколи раніше не працювали з філо, майте на увазі, що воно дуже крихке і його потрібно тримати під кришкою, інакше воно дуже швидко висохне. Це трудомісткий процес, але він того вартий.

Вам знадобиться:

  • 1 яйце, злегка збите
  • 1 пучок свіжої петрушки, подрібненої
  • 2 зубчики часнику, подрібнені
  • ¾ чайної ложки подрібненого червоного перцю
  • 170 унцій копченого сиру Гауда, натертого
  • 170 унцій сиру Емменталь, дрібно натертого
  • 12 аркушів філо-тіста
  • 1 ½ склянки несолоного вершкового масла, розтопленого

Спосіб приготування:

  1. У середній мисці збийте яйце, петрушку, часник і подрібнений червоний перець. Додайте сир Гауда і Емменталь.
  2. Покладіть лист філо на рівну поверхню і змастіть його приблизно 1 столовою ложкою масла. Розріжте вздовж на 4 смужки. Покладіть чайну ложку яєчної суміші на один кінець кожної смужки. Загорніть кут смужки над начинкою, утворивши трикутний згин. Продовжуйте складати смужку вздовж трикутними складками, щоб утворився невеликий начинений трикутник. Повторіть з рештою філо-тіста.
  3. Розігрійте духовку до 175 °C. Змастіть велике деко вершковим маслом.
  4. Викладіть начинені філо-трикутники в один шар на підготовлене деко. Випікайте в розігрітій духовці 30 хвилин або до легкого зарум'янювання. Подавайте теплими.

Нещодавно ми ділилися рецептом голубців без загортання.

Джерело: Allrecipes

Не пропустіть цікавинки!

Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!

Головне за сьогодні
Більше новин