Наважся на незвичайний смак: картопля, соєвий сироп та майонез з тунцем
Оригінальні страви роблять життя смачнішим та яскравішим!

Наважся на незвичайний смак: картопля, соєвий сироп та майонез з тунцем/Фото: bbcgoodfood
Ви в пошуках цікавого рецепту? Можливо, ви вже знайшли те, що вам треба! Ми пропонуємо запекти картоплю з тунцем під соєвим сиропом та майонезом. Смак такої картоплі буде неймовірний! Страва виходить ніжна, соковита та ароматна. Це просто щастя на тарілці.
Що треба:
- 4 великі картоплини для запікання
- 3 банки тунця по 135 г (шматки в розсолі, зціджені)
- 2 ст. л. майонезу
- 2 ½ ст. л. натурального йогурту
- 4 зелені цибулини
- 1 шматочок імбиру розміром з великий палець
- 1 лимон
- 2 чайні ложки гострого соусу
- 3 маринованих корнішона
- 2 ст. л. соєвого соусу зі зниженим вмістом солі
- 320 г шпинату
- 1 ст. л. оливкової олії першого віджиму
- 2 ст. л. яблучного оцту
- ¼ чайної ложки цільнозернової гірчиці
Приготування:
Проколіть картоплю з усіх боків виделкою, потім поставте в мікрохвильову піч на високій потужності на 10-15 хвилин або до розм’якшення. Розігрійте духовку до 200°C/180°C з вентилятором/газ 6 або увімкніть аерофритюрницю.
Викладіть тунець у миску та змішайте з майонезом, йогуртом, зеленою цибулею, імбиром, половиною лимонного соку, гострим соусом та корнішонами.
Коли картопля стане м’якою, злегка надріжте її гострим ножем, потім полийте соєвим соусом і швидко перемішайте, щоб покрити шкірку. Запікайте в духовці 15-20 хвилин або в аерофритюрниці при температурі 200°C протягом 5 хвилин, щоб шкірка підрум’янилась. Тим часом змішайте інгредієнти для заправки з рештою лимонного соку та полийте цим шпинат. Розріжте картоплю навпіл, заправте майонезом з тунця та подавайте зі шпинатом.
Раніше ми писали, як приготувати ідеальний смажений рис.
Не пропустіть цікавинки!
Підписуйтесь на наші канали та читайте новини у зручному форматі!